Djursdala – där jag trivs

Djursdala är precis det som utgör en klassisk småländsk tradition. En härlig liten by i Vimmerby kommun som bjuder in till ett liv som är idylliskt på många sätt och vis, där människor är öppna mot varandra, där vi inte låser våra dörrar och där hela Djursdala är som en familj. En familj som mycket riktigt har sina situationer där det fejas mer och även lägen där vi skapar de bästa tillfällena i livet.

Det är inte heller fel att trycka på den relevans som Djursdala har historiskt sett. Undersökningar har nämligen visat att Djursdala är bland de äldre, om inte den äldsta och allra första socknen i den här delen av norra Kalmar län. Att Djursdala dessutom håller hårt på vår historia visas inte minst om man tar bystämman som exempel. 1 maj varje år håller nämligen byn en stämma, en tradition som vi haft i området sedan 1500-talet.


Vackra vyer från Djursdalabygden.

För er som vill komma på besök och beskåda de vackra ängsmarker vi har här, omgivna av härliga skogsterränger så står våra dörrar öppna. Men ängar och skog är inte allt vi kan bjuda på, för inte långt här ifrån ligger den trevliga sjön Juttern.

Djursdala är med andra ord ett strålande exempel på hur svensk tradition och svenska sätt lever vidare i nutiden. Vår historia är viktig, och den bör bevaras, och jag kan inte tänka mig några som är bättre på att göra just det än vi som bor här. Djursdala är verkligen platsen där du hittar livskvalité.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *