En ny rikspolischef i Sverige

Med anledning av den här artikeln, skulle jag villa säga några väl valda ord. Det är alltså Dan Eliasson, före detta generaldirektör för Försäkringskassan, som kommer att axla manteln och ta ansvar för polisen i Sverige. Jag är ganska kluven till valet av rikspolischef, inte minst med tanke på att Dan Eliasson har haft ett ganska brokigt förflutet just inom Försäkringskassan. Men jag är ändå av åsikten att det som har hänt har hänt och sättet man väljer att gå vidare på visar om man är en stark person eller om det är fara som lurar i vassen.

Jag vill hävda att Dan Eliasson representerar den första delen, den som klarar av att vara i hetluften och är den starka person som krävs. Med tanke på den erfarenhet som Dan Eliasson har så framstår också valet som ganska självklart, eftersom han har haft att göra med myndigheter som är direkt kritiserade på flera sätt återkommande och ständigt. Det gör att skinnet på näsan nog är ganska tjockt på Dan Eliasson, och det kommer att behövas nu när det svenska polisväsendet går in i en helt ny organisation.

Det är nämligen så att 21 polismyndigheter runt om i landet har gått ihop till en och samma myndighet, där över 28 000 människor är anställda. Det här gör man för att få till en effektivisering av polisen, och med tanke på att den här förändringen är gigantiskt så behövs det en kapten med erfarenhet och hårda nypor för att skutan ska styras ända in i hamn. Jag tror att Dan Eliasson är den personen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *