Fasadkrångel

fasadenDet är lätt att det uppstår problem med huset när det byggdes på sent 1800-tal. Även om det finns mycket historia i varenda träbit som huset består av, så fungerar det inte i längden. Träbitarna har, tyvärr, inte evigt liv och därför uppstår också behovet av regelbundna renoveringar. Inomhus är nog det mesta bytt, men det är utsidan av huset som inte har fått den uppmärksamhet som det förtjänar.

Samtidigt är det ju så att fasaden är det första man ser på ett hus, och det är också därför som jag inte har velat göra något åt det på några år, helt enkelt på grund av att det är där det klassiska sitter. Stilen och uttrycket berättar minst sagt en historia, och den är värdefull att bevara, men jag har insett att det börjar bli dags att byta ut den, för nu börjar den falla ihop. Träet är slitet, och har på flera håll släppt, och det är tydligt hur ruttna vissa av dessa brädor är. Jag har skjutit på det länge nog nu, och det är dags att få ändan ur vagnen och göra något åt det.

Att byta fasaden är inte heller något som görs i en handvändning, och även om jag har betydligt mer tid nu som pensionär så är det ett tillräckligt svårt arbete för att jag ska behöva kalla in hjälp. Vissa delar klarar jag själv, jag har trots allt en del krut kvar i kroppen efter en livstid med fysiska arbetsuppgifter, men det blir nog att kalla in familjen med sönerna för att få det gjort helt och hållet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *