Fotbollstradition

Det lär väl inte vara okänt för någon svensk att den sport som vi uppskattar allra mest i det här landet är fotboll. Svenskars intresse för svensk fotboll och kanske utländsk fotboll i synnerhet är gigantiskt, och det har resulterat i att det är fotbollen som är den svenska nationalsporten, även om man kanske hade trott att det skulle varit ishockey med tanke på hur mycket bättre vi faktiskt är i det. Men mig gör det verkligen inget att fotbollen är så stor som den är och att den har den statusen, för jag älskar allt som har med fotboll att göra, så långt ner att jag närmast slaviskt följer utvecklingen av byns egen klubb, Djursdala SK.

fotboll

Här nere i södra Sverige så har det alltid spelats den bästa svenska fotbollen, och Smålands stolthet Kalmar FF har varit de som seglat med flaggan i topp. I övrigt är ju Malmö och Helsingborg stora och framgångsrika klubbar, och det visar på att södra Sverige vet hur lädret rullas bäst över gräsmattor. Nu är kanske inte Djursdala SK lika bra som topplagen i Allsvenskan, men det är fortfarande en känsla som finns här som säger att ”vi kan, vi vill och vi vågar”.

Även om det är så att Djursdala SK spelar i division fem så finns det ändå en passion och glädje i den här klubben som är fullt jämförbar med toppklubbarnas. Det finns ett driv mot att alltid bli bättre och det är en ynnest att få se grabbarna kämpa för varje poäng som står på spel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *