Poliser är också människor

Det är många som har en bild av poliser som ganska tråkiga och stela människor, just för att deras yrkesroll kräver det. Visst är det så att det naturligt ska finnas en sådan del hos en polis, enbart för att det ska vara lättare att sköta sitt arbete, men det är långt ifrån allt som en polis är. Polisens dagliga arbete består av mer än enbart bistra uppsyner och hårda ord. Som vilken yrkeskår som helst så tycker vi också om att ha roligt på jobbet, och de allra flesta tar också den chansen när det ges, oftast tillsammans med sina kollegor.

Men precis som vem som helst så är poliser också olika som individer, och det finns vissa som är mer slutna, medan andra är väldigt öppna och sociala. När tillfället ges så finns det de poliser som mycket gärna bjuder på sig själva, och är det nyfikna och intresserade barn som kommer fram är de gärna med och visar runt hur en polisbil fungerar och massa annat. Ibland, som i det här klippet nedan, är det snarare polisen själv som tar initiativ till att sprida lite glädje samtidigt som han är i tjänst.

Det är riktigt underhållande att se honom dansa till musiken, alldeles ensam, och inte bara ha roligt själv utan också underhålla människorna omkring sig. Det här är en viktig insats, för det gör att vi ser poliser som vanliga människor som vi kan lita på, istället för att vi är något okänt och farligt. Mycket roligt och mycket bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *